Institut Du Bosphore (Paris Bosphorus Enstitüsü) Yıllık Seminerini İstanbul'da Gerçekleştirdi

18 Mar 2016 İlgili Dosya

Avrupa Birliği - Fransa – Türkiye arasındaki ekonomik, siyasal ve kültürel işbirliğini desteklemek amacıyla kurulan “Paris Bosphorus Enstitüsü (Institut du Bosphore) bu yılki etkinliğinde AB'nin toplumsal, kurumsal ve ekonomik evrimi konularını ele aldı.

Toplantının açılış konuşmaları, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran- Symes, Fransa Meclisi Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Christophe Bouillon, Türkiye’nin Fransa Büyükelçisi H.E. Hakkı Akil ile Institut du Bosphore Bilim Kurulu Eş Başkanları Anne Lauvergeon ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner tarafından yapıldı.

Seminerde “Değişken Geometrili Avrupa ile “Kale Avrupası” alternatifleri ve AB, Fransa ve Türkiye arasında daha iyi işbirliği için mücadele imkânlarını konu alan iki oturum gerçekleşti. Seminerde; Euro ve Schengen krizleri, göçmen dalgası, popülizmin yükselişi gibi meselelerle mücadele eden Avrupa’nın ekonomik ve yapısal gelişimi ve genişleme politikası bağlamında Türkiye ile ilişkileri ele alındı.