TÜSİAD Berlin’de Türk ve Alman CEO’ları biraraya getiriyor

30 Eki 2011 İlgili Dosya

TÜSİAD’ın Almanya’daki muadil kuruluşu BDI ortaklığında oluşturduğu “Türk-Alman CEO Forumu” 31 Ekim 2011 tarihinde (yarın) Berlin’de gerçekleştirilecek. Türkiye ve Almanya özel sektörleri arasındaki mevcut ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Forum’a Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN konuşmacı olarak katılacak.

TÜSİAD ve TÜSİAD’ın Almanya’daki muadil kuruluşu BDI (Alman Sanayicileri Federasyonu/The Voice of German Industry) ortaklığında, Türkiye ve Almanya özel sektörleri arasındaki mevcut ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla “Türk-Alman CEO Forumu” oluşturuldu. Her yıl dönüşümlü olarak Türkiye ve Almanya’da düzenlenmesi planlanan “Türk-Alman CEO Forumu” yıllık toplantısının ilki, 31 Ekim 2011 tarihinde (yarın), Berlin’de, gerçekleştirilecek.

Ekonomik, politik, sosyal ve kültürel alanlarda iki ülkeyi de ilgilendiren güncel gelişmelerin değerlendirileceği toplantının açılış konuşmaları, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit BOYNER, BDI Yönetim Kurulu Başkanı Hans-Peter KEITEL tarafından gerçekleşecek.

Türkiye ve Almanya’nın önde gelen holding ve firmalarının Yönetim Kurulu Başkanları ve Genel Müdürleri arasındaki diyaloğun kuvvetlendirilmesi amacıyla düzenlenen Türk-Alman CEO Forumu’nda, Başbakan Yardımcısı Ali BABACAN,  Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Üyesi Günther OEITTINGER, Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Matthias KOLLATZ-AHNEN ve Federal Almanya Parlamentosu SPD Grup Başkanı, Eski Şansölye Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dr. Frank-Walter STEINMEIER birer konuşma gerçekleştirecek.

Toplantı, Almanya ve Türkiye’nin önde gelen yaklaşık 50 şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürleri ile siyaset, akademi ve medya temsilcilerinden davetlilerin katılacağı akşam yemeği ile sona erecek. Yemek öncesinde Arkas Holding çatısı altında kurulan Arkas Trio davetlilere bir  konser verecek.