TÜSİAD şirket birleşme ve devralmalarını konu alan bir seminer düzenliyor

04 May 2012 İlgili Dosya

Seminerin açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve İMKB Başkanı Dr. Mustafa İbrahim Turhan tarafından gerçekleştirilecek.

Küresel ekonomik daralmadan bir çıkış yöntemi olarak, şirketlerin önemli büyüme araçlarından biri olan birleşme ve devralmalara tekrar yönlendiği gözlenmektedir. Dünyadaki gelişmelere paralel şekilde Türkiye’de de son dönemde gerek stratejik, gerekse finansal amaçlı birleşme ve devralmaların arttığı görülmektedir.

TÜSİAD, Birleşme ve Devralmalar konusunda Türkiye’deki şirket davranışlarını ve yatırım ortamını değerlendirmek ve muhtemel çözümleri tartışabilmek amacıyla, 8 Mayıs 2012 Salı günü, İstanbul’da Yapı Kredi Plaza’da, “Türkiye’de Birleşme ve Devralmalar: Rekabetçi Olmak için Nasıl bir İşbirliği Yapılmalı?” başlıklı bir seminer düzenleyecek.

Türkiye’nin yatırım ortamının hem yerli, hem de yabancı yatırımcılar açısından ele alınacağı seminerin açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit BOYNER ve İMKB Başkanı Dr. Mustafa İbrahim TURHAN tarafından gerçekleştirilecek.

Seminerin “Stratejik Büyüme için İşbirliği” başlıklı birinci oturumunda kamu ve özel sektörün üst düzey temsilcileri geçekleştirilen birleşme ve devralmalar ile ilgili tecrübelerini paylaşacak.

Seminerin “Türkiye’nin Yatırım Ortamı, Birleşme ve Devralmalar: Kalıcı Değer Yaratmak ve Gelecek Senaryoları” başlıklı ikinci oturumunda ise yerli ve yabancı uzmanlar şirket birleşmeleri ve devralmaları açısından gelecek senaryolarını değerlendirecekler.

Tarih: 8 Mayıs 2012, Salı
Yer: Yapı Kredi Plaza, İstanbul