TÜSİAD Atlantic Council tarafından düzenlenen Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu kapsamında özel bir oturum düzenleyecek

16 Kas 2011 İlgili Dosya

ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Atlantic Council, 17-18 Kasım 2011 tarihlerinde İstanbul’da 3. Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu toplantısını düzenleyecek. TÜSİAD Atlantic Council ile imzaladığı işbirliği kapsamında Forum’da özel bir oturum gerçekleştirecek.

TÜSİAD'ın 40. yıl faaliyetleri kapsamında 17 Kasım 2011 Perşembe günü gerçekleşecek Forum’un moderatörlüğü TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit BOYNER tarafından yapılacak. “Ekonomik Kriz ve Değişim Döneminde Küresel Yönetişim” başlıklı oturuma AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Otaviano CANUTO ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Thomas MIROW konuşmacı olarak katılacak. Oturumda son ekonomik konjonktür bağlamında, küresel yönetişim konusu ve bu alanda atılması gereken adımlar ele alınacak.

1. Gün: 17 Kasım  2011
Konferans: 08:30-17:30
TÜSİAD 40. Yıl Özel Oturumu
Saat: 13:00-15:00

Yer: İstanbul Swissôtel, The Bosphorus

Sadece akredite basın katılabilecektir.  Basın akreditasyonu için lütfen: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine mail atınız veya aşağıdaki kişilerle temasa geçiniz.

Bölgenin enerji ve ekonomi gündeminin masaya yatırılacağı Forum kapsamında, Karadeniz, Hazar ve Orta Asya bölgelerine ilişkin vizyon ve stratejiler, bölgesel altyapı ihtiyaçları ve finansmanı, yeni enerji ticaret ve transit olanakları, Fukushima’nın ardından nükleer enerji ve Avrasya’da istikrar ve kalkınma ihtiyacı gibi konu başlıkları irdelenecek.

Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu Atlantic Council’ın Dinu Patriciu Avrasya Merkezi tarafından, 2009 yılından beri her sene düzenlenen Karadeniz Enerji ve Ekonomi Forumu, bölge politikalarına şekil veren devlet adamları ve iş dünyası liderlerini bir araya getiren bir platform oluşturmaktadır. Forumun temel amacı, Karadeniz coğrafyasında bölgesel ekonomik işbirliğinin ve “topluluk” bilincinin gelişmesine katkı sağlamaktır.

Forum hakkında daha detaylı bilgi için: www.acus.org, www.bseef.org