TÜSİAD CEO Forumu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ağırlayacak

29 Nis 2011 İlgili Dosya

TÜSİAD 2011 yılı CEO Forumu’nun ilk toplantısı, 30 Nisan 2011 Cumartesi günü (yarın), Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Toplantıda, küresel toparlanmanın öncülerinden biri olarak dikkat çeken Türkiye ekonomisinin küresel krizden çıkışta ortaya koyduğu uluslararası düzeydeki başarıda, maliye politikalarının rolü ele alınacak. Toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılacak.

Toplantıda, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Küresel Finansal Krizle Mücadelede Maliye Politikalarının Rolü” konusunda görüşlerini paylaşacak. Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşecek. Toplantının ardından TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek basın mensuplarına bilgi verecek.

TÜSİAD CEO FORUMU

Tarih: 30 Nisan 2011, Cumartesi
Saat: 09:30-11:30
Yer: Çırağan Sarayı, Yıldız Salonu

TÜSİAD Yönetim Kurulu, özel sektör karar vericileri arasındaki etkileşimi artırmak ve kurumun makro ekonomik analiz yeteneğini geliştirmek amacıyla “TÜSİAD CEO Forumu” başlığında bir yapı oluşturmuştur. Bu yapı, reel üretim ve hizmet sektörlerini ağırlıklı olarak temsil eden TÜSİAD üyesi CEO’lar veya yönetim kurulu başkanlarından oluşmaktadır. Yılda iki kez olmak üzere çalıştay formatında gerçekleştirilen toplantılarda özel bir tema ele alınmakta ve programda davetli bir konuşmacı yer almaktadır.

TÜSİAD’ın temel çalışma alanlarından birisini oluşturan “Türkiye ekonomisinin küresel ekonomiye entegrasyonu”nun ele alındığı “TÜSİAD CEO Forumu” toplantılarının ilki, 13 Mart 2010 tarihinde, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı ve yardımcılarının katılımıyla; ikincisi ise 16 Ekim 2010 tarihinde, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşmiştir.