“Aile Şirketleri Platformu” seminerleri başlıyor

25 Şub 2011 İlgili Dosya
“Aile Şirketleri Platformu”, 2011 yılında yasalaşan Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde yeni uygulamaları aile şirketlerine tanıtmayı ve uluslararası yönetim standartlarının kuruluşlar tarafından benimsenmesine ve hayata geçirilmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor
TÜSİAD ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün (TİDE) destekleri ile “Aile Şirketleri Platformu” adı altında Microsoft’un ana sponsorluğu ile Türkiye çapında bir dizi seminer düzenleyecek. Yeni Türk Ticaret Kanunu çerçevesindeki uygulamaları tanıtmak amacını taşıyan seminerlerin ilki, 2 Mart 2011 Çarşamba günü, İstanbul Sabancı Center’da “Aile Şirketleri Semineri” başlığı ile gerçekleştirilecek.

Şirketlerde kurumsal yönetim anlayışının kuvvetlenmesine katkıda bulunması amaçlanan seminerin açılış konuşmaları, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı, TÜSİAD ve TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yılmaz tarafından yapılacak.

Gerçekleştirilecek seminerlerde, TÜSİAD tarafından hazırlanan “Yönetim Kurulları için Kurumsal Yönetim Prensipleri”, “Reel Sektörde İç Denetim Uygulamaları: Tespit ve Öneriler”, “Yönetim Kurulları’nda İç Denetim Hakkında Sorulması Gereken 12 Soru” ve “Kurumsal Risk Yönetimi” yayınları ile TKYD tarafından hazırlanan “Kurumsal Yönetim İlkeleri Işığında Aile Şirketleri Yönetim Rehberi” çalışması kapsamında getirilen öneriler, aile şirketleri merkeze alınarak konunun uzmanları tarafından aktarılacak.

Aile Şirketleri Platformu, Kayseri, Gaziantep ve Ankara’da devam edecek. Toplantılarda uzman profesyoneller, kurumsal yönetim anlayışı çerçevesinde aile şirketlerine yönelik iyi uygulamalar ve yeni Türk Ticaret Kanununun getirdikleri hakkında katılımcılara bilgi verecek.

Tarih: 2 Mart 2011, Çarşamba
Saat: 08:30 - 12:45