TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Yapay Zeka Webinar Serisi-3: “Yapay Zeka ve Biyoteknoloji: Laboratuvardan İnsanlara İnovasyonun Hızlandırılması”

10 May 2024

TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Yapay Zeka Webinar Serisinin üçüncüsü “Yapay Zeka ve Biyoteknoloji: Laboratuvardan İnsanlara İnovasyonun Hızlandırılması” temasıyla 8 Mayıs Çarşamba günü düzenlendi.

TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı Başkanı Ayşegül İldeniz’in açılış konuşmasını yaptığı etkinliğin moderasyonunu Headland Strategy Group Danışmanı Bora Güner gerçekleştirdi. SiteAI Kurucusu ve CEO’su Özgü Tokgöz, Ernst & Young Sağlık Endüstrisi Lideri ve Partneri Arda Ural, Massive Bio Kurucusu ve CEO’su Selin Kurnaz ve Genentech Yapay Zeka Araştırmacısı Gökçen Erarslan konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlikte yapay zeka teknolojilerinin biyoteknoloji ve sağlık sektörlerine olan etkileri farklı perspektiflerden tartışıldı. Yapay zeka teknolojisinin yatırım trendlerini nasıl etkilediği, klinik öncesi ve klinik araştırmalarda yaratıcı kullanım şekilleri, ilaç araştırmaları ve üretimini nasıl hızlandırdığı konuları ele alındı.