İş Dünyasında Eşitlik ve Kapsayıcılık Buluşmaları, Yeni Çalışma Modellerinde İş-Özel Yaşam Dengesi Webinarı gerçekleşti

27 Eki 2023

Çalışma hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek için şirketlerin odaklandığı konulara ve hayata geçirdikleri iyi uygulamalara yönelik deneyim paylaşımı amacıyla düzenlenen "İş Dünyasında Eşitlik ve Kapsayıcılık Buluşmaları" webinar serisinin üçüncü etkinliği “Yeni Çalışma Modellerinde İş-Özel Yaşam Dengesi" başlığıyla 26 Ekim 2023 Perşembe günü gerçekleşti.

Moderasyonunu TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Billur Barlın’ın üstlendiği etkinlikte Boyner Holding İç Denetim, Risk Yönetimi ve Sürdürülebilirlik Direktörü Emrah ÖZBAY ile P&G Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya İnsan Kaynakları Direktörü Mısra MERİÇTEN, şirketlerindeki yeni çalışma modellerine olan geçiş süreçlerini, bu süreçte ortaya çıkan ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesini korumaya yönelik iyi uygulamalarını paylaştılar. Etkinlikte gerçekleşen soru cevap bölümünde, etkinliğe katılan şirket temsilcileri de hem sorularını yönelttiler hem de kendi yaşadıkları süreçlerden ve zorluklardan örnekler aktardılar.

Toplantının kapanışında, şirketlerin eşitlik ve kapsayıcılık politikaları kapsamında çalışma hayatında iş-özel yaşam dengesini sağlamaya yönelik adımların önemi vurgulanarak, her yaştan ve kıdemden, evli ya da bekar, tek ebeveyn veya ailesindeki bir bireyin bakımını üstlenen tüm çalışanların ihtiyaçlarını daha dikkatle düşünerek adımlar atılması gerektiği vurgulandı. Webinar serisi kapsamındaki gelecek etkinliklerde bu yöndeki örnek şirket uygulamalarına değinmeye devam edileceği belirtildi.