BBI Berlin Bosphorus Girişimi “İnovasyon ve Girişimcilik Topluluğu” Berlin’de buluştu

06 May 2022

TÜSİAD’ın 2013 yılında Almanya – Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Berlin’de hayata geçirdiği “BBI Berlin Bosphorus Girişimi” bünyesinde 2020 Ocak ayında kurulan “İnovasyon ve Girişimcilik Topluluğu”, pandemi sonrasında Berlin’de ikinci kez buluştu.

Topluluk, 2 Mayıs 2022 akşamı Berlin-Kreuzberg’te NoBananas isimli Türk işletmesinde bir araya geldi. Buluşmaya TÜSİAD eski Başkanı ve BBI Danışma Kurulu Eş Başkanı Cansen Başaran Symes ve Commencis CEO’su ve TÜSİAD üyesi Fırat İşbecer katıldı.

Topluluğun son iki senedeki çalışmalarına dair kısa bir önbilgi:

BBI İnovasyon ve Girişimcilik Topluluğu, Almanya’daki girişimcilik ekosisteminde gün geçtikçe güçlenen Türk girişimci ve profesyonellerini belirli bir gündem çerçevesinde bir araya getirmek amacıyla Commencis CEO’su Fırat İşbecer’in liderliğinde 2020 yılında hayata geçirildi. Topluluğun misyonu, Türk girişimciler ve profesyoneller arasında etkileşimli bir bilgi alışverişi platformu oluşturmak, inovasyon ve girişimcilik ekosistemiyle ilgili konuları tartışmak ve konuyla ilgili Türk ve Alman aktörler arasındaki karşılıklı iletişim ve işbirliğini güçlendirmektir. İlk toplantı 28 Ocak 2020’de Berlin Allianz Forum’da gerçekleştirildi, devamında da birçok yeni topluluk üyesi kazanıldı.

Pandemi sürecinde etkinliklerini çevrimiçi olarak sürdüren topluluk, bu dönemde ekosistemin önemli isimlerini konuk etti: PwC Almanya İnovasyon ve Kurumsal Geliştirme Başkanı Florian Nöll, Netmarble CEO'su Barış Özistek, Getir Türkiye Co-CEO’su Berker Yağcı, Finleap CEO’su Ramin Niroumand, Yemeksepeti kurucu ortaklarından Melek Yatırımcı Melih Ödemiş.

2022 boyunca mevcut faaliyetlerin artması ve üye tabanının genişlemesi hedefleniyor.

Daha Fazla Bilgi için: Alper Üçok, TÜSİAD Almanya Temsilcisi ve BBI Direktörü Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.