TÜSİAD’ın üye olduğu ‘Business at OECD’nin (BIAC) Yönetişim Komitesi Başkanlığına TÜSİAD Üyesi Dr. Yılmaz Argüden seçildi

21 Şub 2022

TÜSİAD Haysiyet Divanı üyesi, ARGE Danışmanlık ve Rothschild & Co. Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, TÜSİAD’ın üye olduğu ‘Business at OECD’nin (BIAC) Yönetişim Komitesi Başkanlığı görevine seçildi. Dr. Argüden küresel iş dünyasının yönetişim alanındaki politika önceliklerinin hükümetlere ve OECD temsilcilerine iletilmesinde komitenin liderliğini yürütecek.

“Business at OECD” (BIAC); Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) nezdinde iş dünyasının resmi temsil kuruluşu olarak 1962 yılında kuruldu. TÜSİAD 1999’dan bu yana üyesi olduğu BIAC, OECD üyesi ülkelerde önde gelen iş dünyası kuruluşlarından oluşan üyelerinin görüşleri doğrultusunda politika önerilerini OECD’ye ve OECD üyesi hükümetlere iletmektedir.

1992 yılından bu yana TÜSİAD üyesi olan Dr. Argüden, Ekonomik ve Mali İşler, Parlamento İşleri, Dış İlişkiler Komitelerinde aktif olarak çalışmış, “TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu” ve TÜSİAD–US Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, TÜSİAD Kamu Reformu Çalışma Grubu Başkanlığı’nı üstlenmiştir.

Dr. Argüden Türkiye Rekabet Raporu’nun, “Emekli ve Mutlu” isimli sosyal güvenlik gibi TÜSİAD raporlarının hazırlanmasına, Şirket Birleşmeleri, Vergi Reformu ve Gelir İdaresinin Yeniden Yapılandırılması çalışmalarına önemli katkılar sağlamıştır. Halen TÜSİAD Haysiyet Divanı üyesi olan Dr. Argüden, 2011 yılından bu yana Business at OECD yönetişim çalışmalarına katkılar sağlamıştır.

Sayın Yılmaz Argüden Hakkında: https://arguden.net/bireysel/ozgecmis/

Business at OECD Hakkında: https://biac.org