"Küresel İlkelerle Ortak Etki Yaratmak" webinarı düzenlendi

05 Kas 2021
"Küresel İlkelerle Ortak Etki Yaratmak" webinarı düzenlendi

Dünyanın en büyük sürdürülebilirlik girişimi United Nations Global Compact (Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi); iş dünyasının dönüştürücü etkisinin en yüksek olduğu iklim değişikliği ile mücadele, insan hakları, çalışma standartları ve insana yakışır iş, toplumsal cinsiyet eşitliği ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlarda somut ve ölçülebilir etki yaratmayı hedeflemektedir.

Dünya genelinde 14.000’in üzerinde şirket ve 4000’in üzerinde şirket dışı kuruluşun imzacısı olduğu UN Global Compact, 69 ülkede faaliyet göstermektedir. 2007 yılında girişime imza atan TÜSİAD, Global Compact Türkiye’nin 2013 yılından bu yana sekretaryasını yürütmekte; Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını destekleme ve yaygınlaştırma taahhüdünü yerine getirmektedir.

2 Kasım tarihinde “Küresel İlkelerle Ortak Etki Yaratmak” başlığı ile UN Global Compact’in yeni stratejisi, öncelikli çalışma alanları ve programlarının paylaşıldığı online bir toplantı düzenlendi. Açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü tarafından yapıldı.

Toplantıda Global Compact Türkiye Genel Sekreteri Melda Çele, UN Global Compact’in yeni değer önerisi, öncelikli çalışma alanları ve Türkiye’deki faaliyetlerine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi, üye şirketler UN Global Compact programlarındaki deneyimlerini paylaştı.

Etkinlik Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Ünlütürk’ün kapanış konuşması ile sona erdi.