New York Meet-Up etkinliği düzenlendi

26 Şub 2021
New York Meet-Up etkinliği düzenlendi

Dış ekosistemler ile etkileşimin artırılması amacıyla düzenlenen Meet-Up serisi kapsamında üçüncü buluşma, 26 Şubat Cuma günü New York ekosistemi ile gerçekleştirildi.

Etkinlikte operasyonlarını New York’ta veya iki ülkede birden yürüten yenilikçi Türk startuplar ile bir araya gelindi ve New York’ta iş kurma ve yatırım süreçleri, kurumsal şirket - startup işbirlikleri dinlenerek karşılıklı öğrenme/etkileşim atmosferinin oluşması sağlandı.

TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İrem Oral Kayacık’ın Tekfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekfen Ventures Başkanı Sinan Uzan ile yaptığı söyleşi ile başlayan etkinlik, TÜSİAD Girişimcilik Ekosistemi Çalışma Grubu Üyesi Cem Mimaroğlu’nun moderatörlüğündeki panel ile devam etti. Panelde New York’ta faaliyet gösteren Türk girişimcilerden Streetbees Kurucusu Tuğçe Bulut, Kaiyo Kurucusu Alpay Koraltürk ve Firefly Kurucu Ortağı Onur Kardeşler konuşmacı olarak yer aldılar ve iki ekosistem arasındaki farklardan söz ederek deneyimlerini aktardılar.