TÜSİAD ve Alman muadili BDI, Başbakan Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel’in katılımıyla CEO Forumu düzenleyecek

22 Şub 2013 İlgili Dosya

TÜSİAD’ın Almanya’daki muadil kuruluşu BDI ortaklığında oluşturduğu “Türk-Alman CEO Forumu” 25 Şubat 2013 tarihinde T.C. Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Almanya Başbakanı Angela MERKEL katılımlarıyla Ankara’da gerçekleştirilecek.

TÜSİAD ve TÜSİAD’ın Almanya’daki muadil kuruluşu BDI (Bundesverband der DeutschenIndustriee.V. - Alman Sanayileri Federasyonu) ortaklığında, Türkiye ve Almanya özel sektörleri arasındaki mevcut ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla “Türk-Alman CEO Forumu” oluşturuldu. Türkiye ve Almanya’da dönüşümlü olarak düzenlenmesi planlanan “Türk-Alman CEO Forumu” yıllık toplantısının ilki, 31 Ekim 2011 tarihinde Berlin’de gerçekleştirildi.

Bu çerçevede, “Türk-Alman CEO Forumu”nun ikinci toplantısı, Almanya Başbakanı Angela MERKEL’in Türkiye ziyareti sırasında 25 Şubat 2013 Pazartesi günü Ankara Hilton Oteli’nde düzenlenecek.

Ekonomik, politik, sosyal ve kültürel alanlarda iki ülkeyi de ilgilendiren güncel gelişmelerin değerlendirileceği toplantının açılış konuşmaları, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem YILMAZ, BDI Yönetim Kurulu Başkanı Ulrich GRILLO tarafından yapılacak. T.C. Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN’ın konuşmasının ardından, T.C. Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Almanya Başbakanı Angela MERKEL birer konuşma gerçekleştirecek.

Türkiye ve Almanya’nın önde gelen holding ve firmalarının Yönetim Kurulu Başkanları ve Genel Müdürleri arasındaki diyaloğun kuvvetlendirilmesi amacıyla düzenlenen Türk-Alman CEO Forumu’nda, TÜSİAD ve BDI başkanları iki ülkenin ekonomik işbirliğinde öne çıkan konularda ortak önerilerini içeren bir bildiriyi Sayın Başbakanlara takdim edecekler.

Tarih: 25 Şubat 2013, Pazartesi
Saat: 17:00-17:30      Kayıt