TÜSİAD-ABD Ticaret Odası işbirliği ile hazırlanan “Yeni Dönemde Türk-Amerikan İlişkileri” konulu rapor İstanbul’da kamuoyuna tanıtılacak

10 Nis 2012 İlgili Dosya

TÜSİAD ile ABD Ticaret Odası (US Chamber of Commerce – USCC) ortaklığında hazırlanan “Yeni Dönemde Türk-Amerikan Ekonomik İlişkileri: Daha Güçlü bir Ortaklık için Analiz ve Öneriler” başlıklı rapor, 12 Nisan 2012 Perşembe günü, İstanbul Ceylan Intercontinental Oteli’nde düzenlenecek bir seminer ile kamuoyuna tanıtılacak.

Rapor, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ekonomik ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar kapsamında, ABD Ticaret Odası ve TÜSİAD’ın stratejik iş geliştirme birimi TÜSİAD International bünyesinde faaliyet gösteren ABD Çalışma Grubu’nun koordinasyonunda Sidar Global Advisors tarafından hazırlandı. Rapor, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin mevcut durumunu ve yasal boyutunu analiz ettikten sonra, küresel ve çok taraflı bir çerçeve içerisinde başarılı sektör ve firma örneklerine de dikkat çekerek ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik önerilerde bulunmaktadır.

Raporun tanıtılacağı toplantının açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit BOYNER ve ABD Ticaret Odası Avrupa-Avrasya Başkan Vekili Peter RASHISH tarafından gerçekleştirilecek. Toplantıda, ABD İstanbul Başkonsolosu Scott KILNER konuk olarak katılarak bir konuşma gerçekleştirecek.

Rapor, SİDAR Global Advisors Yöneticisi Emre TUNCALP tarafından sunulacak. TÜSİAD International ABD Çalışma Grubu Başkanı Adnan NAS rapora ilişkin yorum ve değerlendirmelerde bulunacak.

Seminerde ayrıca, TÜSİAD International Başkanı Osman F. BOYNER’in moderatörlüğünü yapacağı “İş Stratejileri & Bölgesel Potansiyel: Yatırım Yeri ve Üçüncü Pazarlara Erişim Üssü olarak Türkiye” başlıklı bir oturum gerçekleşecek. Oturumda, Bank Pozitif Başkanı ve CEO’su Hasan AKÇAKAYALIOĞLU, Polat Enerji CEO’su Zeki ERİŞ, IFC Güney Avrupa ve Türkiye Altyapı ve Doğal Kaynaklar Müdürü Martin SPICER, MetLife Türkiye Genel Müdürü Deniz YURTSEVEN, DHL Pazarlama & İletişim Başkan Yardımcısı Erkin Murat KÜÇÜK  ve UPS Türkiye Ülke Operasyon Müdürü Yavuz SARVAN birer konuşma gerçekleştirecek.

Rapor, 14 Mart 2012 tarihinde ABD Ticaret Bakanı Yardımcısı Michael CAMUNEZ’in katılımıyla Washington D.C.’de düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

“Yeni Dönemde Türk-Amerikan Ekonomik İlişkileri: Daha Güçlü bir Ortaklık için Analiz ve Öneriler” başlıklı rapora bu link üzerinden ulaşabilirsiniz:

Program için tıklayınız