“Aile Şirketleri Platformu” seminerleri Ankara ve Mersin toplantıları ile devam edecek

23 May 2011 İlgili Dosya

Toplantılar kapsamında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner Ankara ve Mersin’de birer konuşma gerçekleştirecek.

TÜSİAD ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün (TİDE) destekleri ile “Aile Şirketleri Platformu”, 2011 yılında yasalaşan Türk Ticaret Kanunu (TTK) çerçevesinde yeni uygulamaları tanıtmak ve uluslararası yönetim standartlarının ülkemiz kuruluşları tarafından benimsenmesini ve en iyi uygulamaları ile hayata geçirilmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

“Aile Şirketleri Platformu” adı altında düzenlenen seminer dizisi; İç Anadolu Sanayi ve İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (İÇASİFED) desteği ile 24 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Sanayi Odası ev sahipliğinde ve 25 Mayıs 2011 tarihinde Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (MESİAD) ev sahipliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

Seminer dizisinin 24 Mayıs 2011 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek üçüncü ayağının açılış konuşmaları, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yılmaz, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Azmi Kelemcisoy, İÇASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Güçlü ve Ankara Sanayi Odası Başkanı M. Nurettin Özdebir tarafından yapılacak.

25 Mayıs 2011 tarihinde Mersin’de düzenlenecek seminer dizisinin dördüncüsünde ise, TKYD Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Kurumsal Yönetim Çalışma Grubu Başkanı Dr. Murat Doğu, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz ve MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan birer açılış konuşması gerçekleştirecek. Seminerin kapanışında ise, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner bir konuşma yapacak.

Gerçekleştirilecek seminerlerde, TÜSİAD tarafından hazırlanan “Yönetim Kurulları için Kurumsal Yönetim Prensipleri”, “Reel Sektörde İç Denetim Uygulamaları: Tespit ve Öneriler”, “Yönetim Kurulları’nda İç Denetim Hakkında Sorulması Gereken 12 Soru” ve “Kurumsal Risk Yönetimi” yayınları ile TKYD tarafından hazırlanan “Kurumsal Yönetim İlkeleri Işığında Aile Şirketleri Yönetim Rehberi” çalışması kapsamında getirilen öneriler, aile şirketleri merkeze alınarak konunun uzmanları tarafından aktarılacak.

“Aile Şirketleri Platformu” seminerler dizisinin ilki 2 Mart 2011 tarihinde İstanbul’da, ikincisi ise 6 Nisan 2011 tarihinde Kayseri’de gerçekleştirilmiştir.

Tarih: 24 Mayıs 2011, Salı
Saat: 09:45 – 15:30