TÜSİAD ve REC Türkiye’nin girişimiyle kurulan İklim Platformu, düşük karbonlu büyümenin finansmanı konusunu ele alacak

03 May 2011 İlgili Dosya

TÜSİAD ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC Türkiye) girişimiyle kurulan  “İklim Platformu”, 5 Mayıs 2011 Perşembe günü, İstanbul Hyatt Regency Oteli’nde, “Düşük Karbonlu Büyümenin Finansmanı: Türkiye için Seçenekler” başlıklı bir konferans düzenleyecek.

Türkiye için muhtemel finansman seçeneklerinin tartışılacağı konferansın açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner ve Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp tarafından gerçekleştirilecek.

Konferansa Earth Capital Partners Kurucu Ortağı / UNEP Finans Girişimi (UNEP Finance Initiative) Başkanı / ABN AMRO Bankası Global Proje Finansmanı Bölümü Eski Başkanı Richard Burrett, E3G CEO’su Nick Mabey ve Climate Bonds Initiative CEO’su Sean Kidney özel konuşmacı olarak katılacak.

Düşük karbon merkezli yeni bir küresel ekonomi modelinin şekillendiği günümüzde, Türkiye uluslararası iklim değişikliği rejimindeki belirsiz durumu sebebiyle uluslararası finansal mekanizmalardan ve karbon piyasalarından (gönüllü piyasalar hariç) yararlanamıyor.  Bu nedenle, Türkiye için düşük karbonlu büyümenin finansmanında bankacılık ve finans sektörünün rolü hayati önem arz ediyor.  Bugün, Türkiye’nin beklenen değişime hızlı bir şekilde uyum sağlayarak küresel piyasalarda rekabet gücünü artırarak koruması için sürdürülebilir ve yenilikçi m finansal araçların hayata geçirilmesi gerekiyor.

Tarih:  5 Mayıs 2011, Perşembe
Saat:  09:00-14:15
Yer: Hyatt Regency, İstanbul

İklim Platformu

TÜSİAD ile Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye tarafından iklim değişikliğiyle mücadelede ve Türkiye’de düşük karbon ekonomisine geçiş yolunda, iş dünyasına destek sağlamak amacıyla kurulan ‘İklim Platformu – İklim Değişikliği Liderler Grubu’ iş dünyasının önde gelen liderleriyle birlikte çalışmalarına başladı.

İklim Platformu – İklim Değişikliği Liderler Grubu, 2012 sonrasında yürürlüğe girmesi beklenen yeni uluslararası iklim anlaşması sürecine paralel olarak, Türkiye’de yeni bir ekonomi modelinin şekillenmesinde, başta kamu olmak üzere tüm paydaşlarla işbirliği ortamının geliştirilmesi ve yasal düzenlemeler ve gönüllü girişimlerin hayata geçirilmesi yönünde katkı vermeyi hedefliyor. Bu bağlamda, özellikle enerji tasarrufu, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve düşük karbon teknolojilerinin yaygın kullanımı, çevre dostu ürün arzı ve sürdürülebilir işletme anlayışının gelişimini destekleyecek yenilikçi politikaların oluşturulması, Platform’un öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.