TÜSİAD Desteğiyle YenidenBiz “100. Yılda 1000 Kadın” Projesinin İzmir Tanıtım Toplantısı ESİAD Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

17 Kas 2023

Çalışma hayatına çeşitli sebeplerle ara vermiş kadınları yeniden iş hayatına dönmeleri için desteklemek amacıyla YenidenBiz Derneği tarafından bu sene “100. Yılda 1000 Kadın” projesi başlatıldı.

Proje, Cumhuriyet’in 100. yılında 1000 kadının güçlenmesi ve yetkinliklerinin artırılmasına destek olmayı, onlara daha geniş fırsatlar sunmayı, iyi örnekler yaratmayı ve bu örnekleri yaygınlaştırarak kadın istihdamına katkı sağlamayı amaçlıyor. TÜSİAD, projenin iş dünyasında yaygınlaştırılması alanında destek veriyor. Haziran ayında İstanbul’da gerçekleştirilen ilk tanıtım toplantısının ardından, İzmir’deki şirketlere yönelik tanıtım toplantısı, 16 Kasım Perşembe günü ESİAD ev sahipliğinde, İzmir’deki özel sektör şirketleri ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlik, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Başkanı Elvan Ünlütürk ve YenidenBiz Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yeşildere’nin konuşmaları ile başladı. Ardından, YenidenBiz kapsamında işe dönen kadınların katılımıyla işe dönüş hikayeleri paylaşıldı. Etkinliğin son bölümünde ise, şirketlerin gözünden kadınların iş hayatına yeniden dönmesi için çözüm önerileri soru cevap formatında ele alındı.

Proje; İstihdam Fırsatları, Eğitim ve Gelişim Programları, Mentorluk, Speed Networking, Kurumlarla Buluşmalar, Yeniden Staj, Mülakat Koçluğu ve YenidenBiz Flex gibi farklı programlardan oluşuyor. Projeye dahil edilen “Yeniden Başla” programı kapsamında, depremden etkilenen kadınların da bölgesel işbirlikleri çerçevesinde doğru iş fırsatları ile buluşturulması ve iş arayış süreçlerinde desteklenmesi amaçlanıyor.