UNICEF İş Danışma Kurulu “Mesleki Beceri Seferberliği” kampanyası 17 Ocak'ta başladı

20 Oca 2023

Mesleki Beceri Seferberliği, mesleki ve teknik eğitim öğrencilerine işletmelerde mesleki eğitim görmeleri ve istihdam edilebilirliklerini artıracak becerileri edinmeleri yönünde fırsatlar sunmak üzere, Türkiye’deki özel sektörü seferber etmeyi amaçlıyor.

İş başında öğrenme yoluyla nitelikli ve teknik iş gücünün gelişimini desteklemeyi ve işletmelere sağlayabileceği potansiyel faydalar konusunda farkındalık artırmayı önceliklendiriyor. Bu kapsamda işverenler, iş başında güvenli öğrenmeye ve staj fırsatlarından yararlanmaya hazır 1,2 milyondan fazla öğrenciden oluşan havuza erişmek için “Mesleğim Hayatım İş ve Staj Portalı”na (mhbasvuru.meb.gov.tr) kaydolmaya davet ediliyor.

Program, ayrıca, gelecekteki istihdam ve kariyer beklentileri açısından iş başında öğrenmenin önemi konusunda gençler ve ailelerine de gerekli bilgileri sunacak şekilde yürütülecektir. Kamuoyunun mesleki ve teknik eğitime ilişkin algısının iyileştirilmesine de katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Mesleki Beceri Seferberliği, kampanyayı ülke çapında savunacak ve yaygınlaştıracak olan UNICEF İş Danışma Kurulu (İDK) tarafından desteklenmektedir. UNICEF İş Danışma Kurulu’nda UNICEF Türkiye Milli Komitesi ve Genç Liderler Konseyi’nin yanı sıra iş dünyası temsil örgütlerinden TOBB ve TÜSİAD ile şirketler olarak Anadolu Birlik, Carrefour SA, Dell Türkiye, Doğan Holding, Garanti BBVA, Microsoft, SAP Türkiye, Turkcell, Unilever yer almaktadır.