Sanayi 4.0 Alanında Bilgi Transferi: Türk-Alman Deneyim Paylaşımı

03 Ara 2021
Sanayi 4.0 Alanında Bilgi Transferi: Türk-Alman Deneyim Paylaşımı

Türkiye ve Almanya arasında gerçekleştirilen Joint Economic and Trade Committee (JETCO) kapsamında kurulan Sanayi Çalışma Grubu’nun eş başkanlığı TÜSİAD ve BDI (Alman Sanayicileri Federasyonu) tarafından yürütülmektedir. Sanayi Çalışma Grubu sanayinin dijital dönüşümü başta olmak üzere Türkiye ve Almanya arasında sanayi sektöründe işbirliklerini geliştirecek ve iki ülke arasında bilgi ve deneyim paylaşımına fırsat verecek çalışmalara yoğunlaşmaktadır.

Bu çerçevede, JETCO Sanayi Çalışma Grubu faaliyetleri kapsamında Sanayi 4.0 konusunda bilgi transferi temasına odaklanan, TÜSİAD-BDI işbirliğindeki “Sanayi 4.0 Alanında Bilgi Transferi: Türk-Alman Deneyim Paylaşımı” başlıklı etkinlik 2 Aralık tarihinde gerçekleştirildi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kemal Ebiçlioğlu ve BDI Yönetim Kurulu Üyesi Iris Plöger’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği etkinlikte Anna-Lena Laub (Transfer Network Industry 4.0) Almanya’daki Sanayi 4.0 Platformu; Efe Erdem (MEXT Teknoloji Merkezi Grup Direktörü ve TÜSİAD Yeni Nesil Sanayi Çalışma Grubu Başkanı) ise Türkiye’de dijital dönüşüm ve mükemmeliyet merkezlerinin bu süreçteki önemi odaklı ana tema konuşmalarını gerçekleştirdiler. Ana tema konuşmalarının ardından gerçekleşen panelde Erdem Alptekin (Siemens Türkiye), Prof. Dr. Müge Klein (Türk-Alman Üniversitesi), Michael Fritz (Fraunhofer Enstitüsü) ve Heiko Bartschat (Bayern Innovativ) Sanayi 4.0 alanında bilgi aktarımına yönelik görüşlerini ve iyi örnekleri paylaştılar.