TÜSİAD Başkanı Kaslowski Brüksel’de AB temsilcileri ile biraraya geldi

12 Kas 2019 İlgili Dosya
TÜSİAD Başkanı Kaslowski Brüksel’de AB temsilcileri ile biraraya geldi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski 13 Kasım’da Avrupa Parlamentosu milletvekilleri ile biraraya geldi. Etkinlikte Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu üyeleri Avrupa özel sektörü açısından öncelikli alanlar vurgulandı. Bu alanlarda hızla eyleme geçilmesi çağrısı Avrupa Parlamentosu üyeleri ile paylaşıldı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu BusinessEurope tarafından Avrupa Parlamentosu’nda milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen üst düzey akşam yemeğine katılmak üzere 12-13 Kasım tarihlerinde Brüksel’de temaslarda bulundu.

13 Kasım’da gerçekleşen akşam yemeğinde, BusinessEurope ve üye iş dünyası temsil kuruluşlarının Başkanları, Avrupa Parlamentosu 2019-2024 yasama döneminde Avrupa özel sektörü açısından öncelikli alanları vurgulandı. Bu alanlarda hızla eyleme geçilmesi çağrısı Avrupa Parlamentosu üyeleri ile paylaşıldı. Etkinlikte aynı zamanda BusinessEurope’un yeni yasama dönemi için iş dünyası önceliklerini ele alan “Refah. İnsan. Gezegen” başlıklı belgesi de tanıtıldı.

TÜSİAD heyetinde Başkan Simone Kaslowski, Genel Sekreter Bahadır Kaleağası ve TÜSİAD-TİSK AB Temsilcisi ve BusinessEurope Daimi Delegesi Dilek Aydın yer aldı.

Kaslowski, TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciliği – Avrupa Parlamentosu Türkiye Forumu tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski 12 Kasım’da TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciliği – Avrupa Parlamentosu Türkiye Forumu tarafından beşincisi düzenlenen AB-Türkiye ilişkileri toplantısında açılış konuşması gerçekleştirdi. Bu yıl “Navigating the Future: from polarizing politics to guiding policies in Turkey’s EU integration process” başlığıyla düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin AB nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor (İspanya / S&D), Avrupa Parlamentosu ile TBMM arasındaki Karma Parlamento Komitesi’nin AB kanadının Başkanı Sergey Lagodinsky (Almanya /Yeşiller) ve AB Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü Strateji ve Türkiye Direktörü Myriam Ferran ana konuşmacı olarak katıldı. Avrupa Parlamentosu üyeleri, düşünce kuruluşları, AB ülkeleri resmi temsilcilikleri ve AB Komisyonu’ndan konuşmacıların da katkı sağlayacağı etkinliğe bu yıl ayrıca TÜSİAD ve Stiftung Mercator’un ortak projesi olan Turkey Europe Future Forum’un (TEFF) 25 mezunu da katıldı.

TEFF mezunları ayrıca kapalı bir oturumda Simone Kaslowski ile küresel ekonomi ve Avrupa işdünyası eğilimlerini değerlendirdi. Türkiye ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 25-38 yaş arasında 25 genç profesyonel; küresel gelişmeler, yeni yasama döneminde AB politikaları ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin geleceği ve entegrasyon sürecine yönelik yol haritasını tartışmak üzere TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciliği evsahipliğinde bir dizi toplantıya katıldı.

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski Brüksel ziyareti kapsamında ayrıca TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciği evsahipliğinde gerçekleştirilen ve Paris temelli ACT Derneği tarafından temsil edilen çağdaş sanat sergisi açılış resepsiyonuna katıldı. Çağdaş Türk sanatçılarının eserlerinin tanıtılacağı resepsiyonda Kaslowski ve Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü açılış konuşması yaptı. Resepsiyonda eserleri tanıtılacak olan sanatçılar 15-17 Kasım’da Brüksel’de düzenlenecek olan Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda Türkiye’yi temsil edecek.