TÜSİAD ve İstanbul’da Diplomatik Görev Yapan Konsoloslar Türkiye Ekonomisi ve Küresel Eğilimleri Değerlendirdi

30 Oca 2018 İlgili Dosya

“TÜSİAD’ın Türkiye Ekonomisi ve Küresel Eğilimler Değerlendirmesi” konulu toplantıda Macaristan İstanbul Başkonsolosu ve ICC Dönem Başkanı Balázs Hendrich’in yanı sıra TÜSİAD Genel Sekreteri Dr. Bahadır Kaleağası ve TÜSİAD Başekonomisti Dr. Zümrüt İmamoğlu Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerini paylaştı.

TÜSİAD ve ICC tarafından 30 Ocak Salı günü, “TÜSİAD’ın Türkiye Ekonomisi ve Küresel Eğilimler Değerlendirmesi” konulu bir toplantı düzenledi. TÜSİAD Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya İstanbul’da yerleşik bulunan diplomatik görevdeki başkonsoloslar ve fahri konsoloslar katıldı.

Açılış konuşmasını ICC Dönem Başkanı ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balázs Hendrich’in yaptığı etkinlikte, TÜSİAD Genel Sekreteri Dr. Bahadır Kaleağası “Küresel Eğilimler-Türkiye, AB ve Dünya” konulu bir sunum yaptı.

Konuşmasında ICC’nin ana görevinin Türkiye’deki kanaat önderleriyle diplomatik misyonlar arasında köprüler oluşturmak olduğunun altını çizen Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balázs Hendrich, şunları söyledi:

"Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliğe de temsilcilerinin Türkiye ekonomisi ve küresel eğilimlere dair kıymetli tespitlerini paylaştığı TÜSİAD ev sahipliği yapıyor. ICC adı, her ne kadar baş harfleriyle İstanbul Consular Corps (İstanbul Konsoloslar Topluluğu) açılımını ifade etse de topluluğun niyetlerini de çok iyi ifade ediyor: Entegrasyon (Integration), İletişim (Communication) ve Katkı (Contribution)."

Dr. Bahadır Kaleağası sunumunda şunları ifade etti:

“Nesnelerin interneti, temiz enerji, genetik bilimi, yapay zekâ, kuantum bilgisayarı… Bizzat 2018 gündemi söz konusu. Türkiye’nin küresel güç kaynakları belli: demokrasi, hukuk devleti, makro-ekonomik disiplin, özgür düşünce temelli eğitim, insan ve doğa odaklı toplumsal kalkınma, girişimcilik eko-sistemi ve akıllı değerlendirilen AB süreci ve dünyaya açılım.”

Dr. Bahadır Kaleağası’nın ardından TÜSİAD Başekonomisti Dr. Zümrüt İmamoğlu “Türkiye Ekonomisi” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Etkinliğin katılımcıları sunumların ardından yapılan soru-cevap oturumunda Türkiye ekonomisi ve küresel eğilimleri masaya yatırdı.

Istanbul Consular Corps nedir?

2017’den bu yana başkanlığını Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich’in yürüttüğü ICC (Istanbul Consular Corps); İstanbul’daki başkonsoloslardan ve fahri konsoloslardan oluşan gayriresmi bir yapıdır. 1993 yılında kurulan yapı 2001’de yeniden faaliyete geçmiştir. 130 üyesi ile New York ve Hong Kong’dan sonra dünyadaki en büyük gayriresmi konsolos yapılanmalarından biri olan ICC, üyelerini görev bölgelerindeki sosyal ortama entegre etmek ve networkü kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. ICC bu amaçla, düzenli olarak çeşitli toplantı ve etkinlikler düzenlemektedir.