“Türkiye - Avrupa Gelecek Forumu” Eğitim Programı Başvuruları Başladı

10 Oca 2018 İlgili Dosya
“Türkiye - Avrupa Gelecek Forumu” Eğitim Programı Başvuruları Başladı

TÜSİAD ve Mercator Stiftung tarafından “Türkiye-Avrupa Gelecek Forumu” adlı eğitim programının dördüncüsü 01-08 Temmuz 2018 tarihleri arasında Paris ve Berlin’de düzenlenecek. Türkiye, Almanya ve Avrupa’dan 30 genç uzman katılımı öngörülen program aracılığıyla Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri tüm boyutlarıyla değerlendirilecek.

Genç liderlerin Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini incelemesine olanak sağlayan bir platform yaratılması amaçlanan programa Türkiye, Almanya ve Avrupa’dan 30 genç uzmanın başvuru süreci bugün başladı.

Programın eşbaşkanlığını Almanya Parlamentosu eski Dış İşleri Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz ve TÜSİAD Başkanı (2010 – 2013) ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner yürütüyor. Forum’a AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini destek vermekte.

“Rethink Europe’s Future / AB’nin Geleceğini Düşünmek” ana temasında yürütülecek program çerçevesinde, Avrupa Birliği’ndeki güncel gelişmelere bakılarak Birliğin gelişimi ve yeniden mimarisi, bu bağlamda gelecekte Türkiye - AB ilişkilerinin nasıl şekillendireceği tartışılacak. Katılımcılar yuvarlak masa toplantıları, seminer ve eğitimler aracılığıyla konuya derinlemesine yoğunlaşarak, birbirleriyle sektör ve ülke özelindeki perspektiflerini paylaşacaklar. Ayrıca, program sırasında üst düzey konuk konuşmacılar, katılımcı ülkelerin farklı politika alanlarına ilişkin değerlendirmeler sunacak.

Başvuru Kriterleri

• Üniversite, (tercihen) Yüksek Lisans Mezunu
  • 2 ile 10 yıl arasında politika, ekonomi, medya, kültür, akademi ve sivil toplum alanlarda iş deneyimi
  • Türkiye, Almanya veya AB vatandaşlığı
  • Niyet Mektubu

Tüm sektörlerden genç liderleri, açık eleme süreciyle belirlenecek 30 kişilik kontenjana başvurmaya davet ediyoruz. Programa katılım masrafları düzenleyiciler tarafından karşılanacaktır. Son başvuru tarihi 18 Şubat 2018’dir.

Başvuru sürecine ve Foruma ilişkin bilgiye www.turkey-europe-future-forum.com adresinden, ilgili başvuru formuna http://application.turkey-europe-future-forum.com adresinden ulaşılabilir.