TÜSİAD Yönetim Kurulu Ankara'da Temaslarda Bulundu

08 Ağu 2017
TÜSİAD Yönetim Kurulu Ankara'da Temaslarda Bulundu

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik başkanlığındaki TÜSİAD heyeti 8 Ağustos 2017 tarihinde yeni görevlerini kutlamak amacıyla Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü Ankara’da ziyaret etti.

Görüşmelerde Türk iş dünyasının gündemindeki konular, küresel rekabet ortamındaki gelişmeler ve ülkenin kalkınma alanları başta olmak üzere, TÜSİAD’ın önerileri paylaşılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüşmede; TÜSİAD'ın işgücü piyasası ile ilgili olarak istihdam kapasitesini artırma, rekabet gücünü yükseltme ve toplumsal refaha katkı sağlamayı amaçlayan görüşleri hakkında bilgi sunuldu. Bu çerçevede, düzenlemelerin istihdam dostu, çalışma yaşamının dinamizmiyle ve istihdam yaratma perspektifiyle uyumlu olmasının önemi ifade edildi. Kadın istihdamının artırılması ve güvenceli esneklik başta olmak üzere çeşitli mevzuat iyileştirmeleri, eğitim-işgücü piyasası bağının güçlendirilmesi ve yetişkin becerilerinin geliştirilmesi konuları ele alındı.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ile görüşmede, TÜSİAD’ın sürdürülebilir sağlık sistemi konusuna verdiği önem doğrultusunda sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgi sunuldu. Ülkemiz için önemli fırsatlar sunabilecek olan ileri yaş turizmi hakkında görüş alışverişi gerçekleşti. Ayrıca sağlıkta inovasyon konusunda yapılan çalışmaların nihai ürüne dönüşerek ticarileşmesine odaklanılması görüşü paylaşıldı. Şehir hastaneleri ile yeni bir evreye geçen kamu-özel sektör işbirliğinin hizmetlerde yüksek ve standardize edilmiş bir kaliteyi yakalama ve sürdürmeye odaklanması gerekliliğinin altı çizilirken, bu projelerin küresel ölçekte de başarılı olması görüşüldü.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yapılan görüşmede, Adalet Akademisi ile TÜSİAD'ın yaptığı işbirliği hakkında bilgi sunuldu. TÜSİAD tarafından ayrıca, Türkiye’de son yıllarda yaşadığımız olağanüstü olayların, hain darbe girişimi ve terör olaylarının ülkemizde güvenlik kaygılarını arttırdığı ifade edildi. Bununla birlikte güvenlik ve özgürlüğün birbirleriyle çelişen değil birbirini tamamlayan öncelikler olduğu ifade edilirken, bu bilinç ile hareket edilmesinin demokrasi değerlerimiz, milli menfaatlerimiz ve küresel rekabetteki gücümüz açısından kilit öneme sahip olduğu belirtildi. Avrupa Birliği uyum sürecinin kararlılıkla sürdürülmesinin ülkemiz için önemi vurgulandı. Ayrıca Fransa’daki Acil Durum Uygulaması’nın farklılıklarına da değinilerek, ülkemizde OHAL'in sona ermesine dair beklentiler paylaşıldı.